Kuchnia hiszpańska oraz śródziemnomorska jest w Polsce popularna, gdyż łączy w sobie walory smakowe i aromatyczne z dużą ilością dostarczanych organizmowi witamin, z uwagi na stosowanie w nich warzyw czy owoców morza. W Warszawie istnieje kilka restauracji serwujących potrafi z takiej kuchni, a jedną z nich jest jest Ole restauracja. Plac Trzech Krzyży to miejsce, w którym znajduje się ten lokal, położony jest zatem w dogodnym miejscu, do którego łatwo jest dotrzeć. W karcie menu znajdują się przekąski na zimno, tapas na ciepło, a także zupy, sałatki i dania główne oraz steki. Wśród dań głównych można wskazać na przykład udziec jagnięcy, pieczoną doradę czy turbota z grilla. Ryby są zatem jednym z ważniejszych składników, jakie wykorzystuje ta restauracja. Plac Trzech Krzyży mieści też coctail bar należący do tego lokalu. Można w nim spożyć kolorowe drinki, wykonane według autorskich pomysłów. Restauracja Ole zaprasza wszystkich gości i organizuje między innymi spotkania firmowe oraz kolacje biznesowe.